Børneserier

Bind 1 af Nøglevogterne:

Mesteren og lærlingen.

Forlaget Cobolt 2016

I første bind af Nøglvogterne havner Isadora og hendes kat Artemis i et mystisk hus, hvor Isadora kommer i lære som nøglevogter hos drengen Villads. Desværre er Villads slet ikke udlært som nøglemester, så det er lidt af en udfordring at passe husets uendeligt mange døre ind til andre verdener - verdener foreslået af læserne af Weekendavisen Faktisk.

Bind 2 af Nøglevogterne: Verdensvogternes hverdag.

Forlaget Cobolt 2017

Flere fantastiske eventyr i verdener foreslået af læserne af Weekendavisen Faktisk: Tag med til ballemandens underjordiske verden og på eventyr på verdenshavene. Og kom på besøg i dinosaur-verdenen og FC Barcelona-verdenen!

Nøglevogterne

I en årrække tegnede jeg tegneserier for børn til Faktisk, Weekendavisens sektion for børn og opvakte voksne. Sektionen blev nedlagt i 2020. Blandt serierne fra Faktisk er Nøglevogterne. De to børn Isadora og Villads er sammen med katten Artemis nøglevogtere i et mystisk hus med uendeligt mange døre ind til lige så mange fantastiske verdener.

To album fra Forlaget Cobolt

I 2016-17 har Forlaget Cobolt udgivet de to første bind med nøglevogternes oplevelser. Her er link til Forlaget Cobolt.

 

Andre børnetegneserier af Niels Roland

 

Claus deleuran-prisen

Tegneserien, der først blev trykt i Weekendavisen Faktisk, modtog i 2016 Claus Deleuran-prisen for bedste tegneseriehistorie.

 

Aksel og Novas oplevelser: Præsidenten og raketpigen

Forlaget Calibat 2015

Pigen Nova dumper ned fra verdensrummet og lander i Aksels have. Hun viser sig at have superkræfter og ingen viden overhovedet om forholdene på jorden. Det bliver op til Aksel at afgøre, om Supernovas kræfter skal anvendes til hans personlige fordel - eller til alles bedste. Det er ikke noget let valg.

Køb tegneserierne fra Forlaget Calibat. Her er link:  Forlaget Calibat.

 

Muld og Mille 1: Lotusdammens vogter

Forlaget Calibat 2013

Første bind om pigen Mille og hendes venskab med grævlingen Muld. Sammen tager de på eventyr i en magisk verden for at redde en klassekammerat.